Љубов и Секс

Истражување открива: 5 вистини за сексот кои сигурно не сте ги знаеле

Истражување открива: 5 вистини за сексот кои сигурно не сте ги знаеле

Сексот е придружен со многу митови, но за среќа, има доволно истражувања што многу успешно ги побиваат повеќето од нив.

Бисексуалноста е траен избор – е само една од фазите во развојот на сексуалноста на една личност, како што покажаа резултатите од истражувањето на Универзитетот во Јута.

Луѓето во побогатите земји повеќе ги ценат послабите тела – и обратно е во посиромашните. Влијанието на медиумите, кои се неизмерно посилни во развиените земји и ги наметнуваат своите стандарди, не може да се потцени, па затоа не може навистина да се каже дека земјата и културата имаат големо влијание врз идеалот за убавина.

Што е на прво место, желба или возбуда – докажано е дека нашето тело реагира на сексуалните сцени пред мозокот да се справи со нив, па затоа прво се возбудуваме, а дури потоа имаме желба за секс, иако секој би ставил рака во оган дека е обратно.

Кој е повозбуден, мажите или жените – секој веднаш би рекол мажите, но компаративната анализа на десетици студии на оваа тема покажа дека ова е мит кој нема основа во реалноста – двата пола се подеднакво возбудливи, а културата и околината утврди како возбудата се покажува јавно.

Набљудување на потенцијални сексуални партнери – мажи и жени покажале различни модели на гледање фотографии од лица од спротивниот пол, но не баш како што мислите. Мажите проучувале лица многу подолго од жените, чие примарно тело било, и двата пола кратко ги миеле очите.

извор:попара.мк