Љубов и Секс

Истражувањата покажаа дека ова се позите кои не ги задоволуваат жените

Истражувањата покажаа дека ова се позите кои не ги задоволуваат жените

За сексот да биде обострано задоволство, припадничките на понежноот пол открија за тоа што во креветот ги прави несреќни.

Ова се трите пози кои тие ги презираат:

69

Понижувачка и деградирачка поза, се сложуваат тие. Доколку ја изземеме оваа ставка, помеѓу слободните жени оваа поза е дефинирана како непожелна од проста причина, што на припадничките од понежниот пол им е многу тешко да се фокусираат на пружање задоволство, кога истовремето го добиваат.

Кучешка поза

Неретко оваа поза е болна за жените. За време на односот во оваа поза пенетрацијата е на врвот што доведува до удари во грлото на матката и предизвикува непријатност. Исто така, за време на чинот се губи влажноста од вагината.

Горе

Позата кога жените се горе, може да ги направи несигурни. Целата контрола е на неа, но природно е да се очекува од мажот да ја води играта.

извор:попара.мк