Љубов и Секс

Истражувачите тврдат: Најомилената поза во сексот не може да ја доведе жената до оргазам

Истражувачите тврдат: Најомилената поза во сексот не може да ја доведе жената до оргазам

Мисионерската има репутација на најдосадна поза во сексот, но по ова откритие би можела да стане нова миленичка на жените.

Истражувачите од гинеколошката клиника „New H. Medical“ во Њујорк, открија дека испробаниот и вистинит метод – мажот врз жената со колковите потпрени на перница – е најдобриот начин да се добие проток на крв во клиторисот и да се постигне оргазам, пренесува „NYP“.

Истражувачите користеле ултразвучен скенер за да го измерат протокот на крв на тест двојката во неколку пози по 10 минути.

Позициите вклучувале каубојка, мисионерска и кучешка.

Според видеата, позите лице в лице генерално го подобриле протокот на крв во клиторисот, што довело до подобри оргазми. Затоа, каубојката се покажала како една од најпосакуваните секс пози за женски оргазам.

Сепак, кучешката поза произведува најмалку директен контакт со клиторисот, како и контакт лице в лице, со што се намалува женскиот оргазам.

извор:popara.mk