Радио Милева
Надарена со талент

Иста како тато: Ќерката на Јосиф Татиќ се омажи за музичар и изчезна за јавноста, а вака изгледа денес (фото)

Иста како тато: Ќерката на Јосиф Татиќ се омажи за музичар и изчезна за јавноста, а вака изгледа денес (фото)

Ќерката на Јосиф Татиќ, Јелисавета Татиќ Чутурило е исклучително талентирана за уметност. Иако долго време сите мислеа дека таа ќе тргне по стапките на својот татко, таа ги изненади и почна да се занимава со мода, поточно костимографија, како нејзината мајка Билјана.

Таа е исклучително ценета во светот на театарот, а работеше и на сериите „All That Plain“, „Strawberries“, „Linden Street“. Како дете, таа поминувала многу време во ЈДП чекајќи мама и тато да си ја завршат работата, што било пресудно при одлучувањето кој професионален курс да го земе.

– Сега кога добив син, гледам колку тоа што го прават родителите директно и непоправливо ги обликува интересите на детето. Толку е природно… децата на докторски студии се запишуваат на медицина, децата на адвокатите стануваат правници… отсекогаш било и ќе биде – изјави Јелисавета Татиќ Чутурило, која е во брак со познатиот музичар Никола Чутурило.

Таа за прв и единствен пат со татко и пред камера се најде во емисијата „ТВ лица како цел нормален свет“, каде зборуваше за тоа колку ужива кога татко и се грижи за неа, бидејќи гледаат фудбал заедно. Има многу убави моменти поминати со нејзиниот татко кои ќерката на Јосиф Татиќ ќе ги памети, а пред се нема да ја заборави неговата добра душа и префинет хумор.

фото: Facebook/printscreenyoutube/instagram

Останати вести од Радио Милева