Радио Милева
невозвратена љубов...

Исповед на пејачот: Есма Реџепова и Мухарем Сербезовски биле ромските Ромео и Јулија? (ФОТО)

Исповед на пејачот:  Есма Реџепова и Мухарем Сербезовски биле ромските Ромео и Јулија? (ФОТО)

Пејачот Мухарем Сербезовски раскажа дека повеќе од пет децении бил лудо заљубен во покојната Есма Реџепова. Малкумина се оние  кои знаеле дека уште како тинејџер, тој бил во врска со Есма.

„Тоа беше многу одамна, кога имав 12 години. Настапував во разни културно-уметнички друштва во Македонија и во една прилика ја сретнав тогаш младата, но, раскошно убава девојка која ја викнаа за да ја препее песната која јас ја пеев на ромски јазик, а другите не ја разбираа. Тоа беше Есма. Веднаш се заљубив во неа, а и таа во мене. Подоцна и самата признала за некои медиуми кога ја прашувале за мене. Нашата љубов згасна кога станав неподнослив, веројатно затоа што станав познат и популарен пејач. Есма и јас бевме ромските Ромео и Јулија“, рече Мухарем.

Тој им помогнал на многу колеги кои сега имаат успешна музичка кариера. Една од нив е и покојната пејачка Уснија Реџепова.

„Режисерите не можеа да најдат девојка која би ја играле Коштана, а јас тогаш ја донесов Уснија и таа стана најпознатата Коштана. Таа беше циганска примадона, немаше некои квалитети како пејач, но, пленеше на друг начин. Беше многу интелегентна“, рекол пејачот.

Останати вести од Радио Милева