Лице в Лице
со насолзени очи...

Искра Трпева скршена од болка за прв пат јавно зборува за загубата на татко си: „Се разбиравме со поглед“ (ВИДЕО)

Искра Трпева скршена од болка за прв пат јавно зборува за загубата на татко си: „Се разбиравме со поглед“ (ВИДЕО)

Искра Трпева е едно од имињата што ја одбележа македонската забавна музика во деведесеттите и почетокот на двеилјадитите години. „Допри ме“, „Штом падне мрак“, „Странец“, се дел од песните кои ги одблежаа музичките почетоци на Искра Трпева, а тие се паметат и пејат и денес.

Во крупен кадар за „Бекстејџ“ зборува за музиката, професијата професор и музички педагог,  но и за татко и Јован Трпев, популарниот Ванчо Трпевски како што го знаеја сите, првиот човек во стручниот штаб на Вардар во натпреварувачката 1993/94 година и цел живот дел од најтрофејниот македонски фудбалски клуб.

Беше селектор-тренер на пионерската, јуниорската и сениорската репрезентација на Македонија во поранешна СФРЈ, а по осамостојувањето беше селектор на јуниорската и младата репрезентација (до 21 година) на Македонија. Беше и остана во фудбалот целиот свој живот, од младоста се’ до неговото заминување.

Искра Трпева скршена од болка, со солзи во очите за прв пат јавно зборува за загубата на татко си:

Останати вести од Лице в Лице