Радио Милева
„Инстаграм земјотрес“...

Инстаграм бришеше фоловери и цели профили, а македонската водителка и инфлуенсерка најде начин како да провери дали нејзиниот работи: Миа Костова топлес го проверуваше и смируваше нивото на стрес (ФОТО)

Инстаграм бришеше фоловери и цели профили, а македонската водителка и инфлуенсерка најде начин како да провери дали нејзиниот работи: Миа Костова топлес го проверуваше и смируваше нивото на стрес (ФОТО)

Дојде и тој ден кога оние кои заработуваат од таканаречената нова професија, а не мораат да бидат ништо по професија, останаа препаднати, страшно исплаешни и баеги загрижени. Имено таканаречените инфлуенсери ги фати маничен напад на паника откако можеби најпогодната социјална мрежа за ниовната работа и секако заработувачка – „Инстаграм“ реши да почне да брише. До душа не баш „се’ по список“, ама доста тоа.

Наводно Иистаграм без најава и предупредување или барем такво не стигнало до овде, почнал да прави одредени измени, самиот да брише фоловери па и цели профили, што оние што без Инстаграм  „не можат да живеат“, почна да ги фрла во очај, плашејќи се да не останат  без својата популарност ама и на „на просјачки стап“. Се разбира ова важи за оние кои од Инстаграм барем пристојно заработуваат!

Една од нашите најпознати инфлуенсерки последниве години, секако е и доскорешната ТВ водителка Миа Костова. Токму таа се најде во спомената ситуација, па видно загрижена за својата инфлунсерска иднина, русокосата се вознемири, неможејќи ништо да направи.

Имено Миа забележала дека од нејзиниот профил, „дур да трепне“ исчезнуваат нејзините следбеници или како што ги нарекуваат фоловери. Не сите, ама доволен број за штетата да биде тешко надоместлива. Особено што никој не знаеше па ни таа, самата, до каде ќе оди работата?

Приказната со „дилит акцијата“ на Инстаграм бргу се прошири, но на Миа како и на сите останати инфлуенсер(к)и ништо не им преостана освен да чекаат две нешта: Дали и колку нивни следбеници ќе бидат избришани, односно дали не дај Боже, можеби и целиот нивни профил ќе го „проголта Интернет мракот“?

За среќа, загубата иако беше значајна, не и катасрофална, но Миа Костова беше нестрплива да види дали потоа нејзиниот Инстаграм воопшто работи?

Русокосата како проверен трагач по возбуди, не чекаше возбудата сама да и дојде, туку таа самата и тргна во пресрет. Па што е – нека е! Миа смисли оригинален, но мошне ефикасен, а и проверен начин  како и самата најбргу да провери дали Инстаграмот и работи?

Селфито во огледало закопчана до грло не е доволно возбудливо, па како најбрзо ќе дознаеш ако не се разголиш… Како некогаш?!

Затоа Миа реши да сподели разголена фотографија, која бргу се прошири меѓу нејзините следбеници…

Меѓу тие кои и останаа, а нивната бројка и после „неволјата“ што ја задеси, очигледно не е мала. Така Миа Костова го преживеа изненадниот „Инстаграм земјотрес“, по кој топлес го проверуваше и смируваше нивото на стрес!  Зашто… Ци*ка, железен лајк отвора!

Фото: Инстаграм принтскрин/miandrija

 

Останати вести од Радио Милева