Мегафон
празник

Илинден е в недела, а понеделник е неработен ден за сите граѓани

Илинден е в недела, а понеделник е неработен ден за сите граѓани

Денот на Републиката 2 Aвгуст (недела) е неработен ден за сите граѓани, а согласно Законот за празници на Република Македонија неработен е и 3 август (понеделник), соопшти Министерството за труд и социјална политика.