Радио Милева
не личат од „вчера“...

Игор уште во војска сфатил дека е копија на татко му, маестро Александар Џамбазов: „ЈНА, стражарот на капија, ‘брат ми’, сексот и песот“… (ФОТО)

Игор уште во војска сфатил дека е копија на татко му, маестро Александар Џамбазов: „ЈНА, стражарот на капија, ‘брат ми’, сексот и песот“… (ФОТО)

Природно и нормално е децата да личат на своите родители. Во ред, не мора баш да се сто отсто „плукнати“ на нив, ама сепак… Барем малку… Колку да не ти го спомнуваат комшијата!

Во случајот на Игор Џамбазов е евидентно дека нема дилеми. Дефинитивно, тој колку повеќе старее, а татко му, маестро Александар Џамбазов станува се’ повозрасен , се’ повеќе си личат. Или подобро кажано, стануваат речиси идентични… Како постар и помал брат!

Е токму тука лежи приказната која Игор ја раскажал на својот Инстаграм, дека многу личи на татко му всушност сфатил уште мнооооогууу оддамна… Пред цели 40 години, уште како тинејџер или поточно како војник во тогашната ЈНА.

Имено, служејќи и на тогашната татковина како вистински маж, еден ден дежурниот го повикал и му кажал дека некој му дошол на посета. Кога Игор прашал кој, тргнала забуната, односно разврската со поента во која го вмешале и братот и песот и сексот и…  Впрочем еве ја приказната:

„1981 бев во војска. У Београду. Кога прв пат ми кажаа дека ми дошла посета ‘из Македоније’, прашав ‘кој’? А дежурниот на капијата ми рече: ‘Како ко, па дошо ти брат’! Бидејќи од сигурни извори знаев дека имам сестра, а не брат, бев сигурен дека е некоја грешка. И кога конечно стигнав до капијата, го видов татко ми Џамбаз. Во фармерки, тексас јакна и очила ‘ленонки’. А дежурниот ми вика: ‘Брат ти је закон. А како личите, је.о вас пас’. И денес сфаќам да је био у праву…


П.С. Пас нас још није је.о, ама ние се повеќе си личиме…“ – раскажува Џамбазов за тоа дека физичката сличност со татко му Александар ниту е случајна ниту е „од вчера“!

Фото: Инстаграм принтскрин/igordzambazov/@stefan.rajhl

Останати вести од Радио Милева