Промотер

И “The Backdoor Band” имаат лик за „леле мајко“ кого го викаат – „Зајко“ (ВИДЕО)

И “The Backdoor Band” имаат лик за „леле мајко“ кого го викаат – „Зајко“ (ВИДЕО)

Членовите на охридскиот рок состав “The Backdoor Band”, во петокот вечер одбележаа респектабилен 13 годишен естраден стаж со голема роденденска журка во популарното  Liquid Cafe во нивниот роден  Охрид.

На роденденот го промовираа и новиот видео запис за синглот “Зајко”, односно за песната која е настаната пред 10 – тина години како сатиричен и другарски опис на личноста спомената во истата и нејзиниот “рокерски” начин на живот.

Автор на музиката е Лазе Фармакоски, текстот е на Влатко Митревски и Жарко Јакимоски, а аранжманот е на целиот бенд.

Должноста за снимање на аудиото, микс и мастерингот му припаднала на Ивица Јанкуловски, во неговото студио “Алшар” е финализиран синглот, додека видео записот е сниман на локации во Охрид, а за негово комплетирање и обработка бил задолжен Бојан Симјаноски.

Голема благодарност бендот изразува и до СУ Холдинг и клубот Рокенрола, како и до сите учесници во реализација на овој проект кој можете да го проследите во видото во продолжение.

Останати вести од Промотер