Радио Милева
Какви тајни се кријат на вечната адреса на Апостолот?

И покрај силното полициско обезбедување среде ноќ посетители на гробот на Гоце Делчев: Некои светости најдобро се чуваат од одбрани луѓе!

И покрај силното полициско обезбедување среде ноќ посетители на гробот на Гоце Делчев: Некои светости најдобро се чуваат од одбрани луѓе!

Скопје врие од полиција… Особено под Калето… Улицата затворена, барикади и препреки, агенти во цивилка, полициски службеници во униформа… Министерот со полна уста самофалби… Демек сите го чуваат пристапот до вечното почивалиште на великанот… На Гоце Делчев… Што од  туѓинци што сакаат да го присвојат, што од нашинци што се подготвени да го продадат… Како што го продадоа и предадоа кога млад загина за слобода на мајката земја, за Македонија. А всушнот сите тие го чуваат од… самите себе.

Но, колку и да го чувааат и тврдат дека пиле не може да прелета и покрај силното  полициско обезбедување,  среде ноќ посетители на гробот на Гоце Делчев… Некои светости најдобро се чуваат од одбрани луѓе! Со кристално чисти срца и намери, бистри како… „Бистра вода“! Какви тајни се кријат на вечната адреса на Апостолот?

Тимот на „Бистра Вода“ ја чува „тајната над тајните“. И дење – и ноќе.

Тајните интриги во бизнисот, криминалот, високата политика претставени низ призмата на две семејства и конфликтот стар 45 години. Едно убиство, голема мистерија и многу тајни… Сето ова во првата македонска криминалистичка серија „Бистра вода“, чие премиерно прикажување е најавено за крајот на февруари, а фотографијата е само еден од кадрите во серијата која ќе можете да ја гледате наскоро на Алфа и Кинемое.

 

 

 

Останати вести од Радио Милева