Радио Милева
„Не за кого е речено, туку за кого е печено“

Хитот кој и донесе победа на Марија Шерифовиќ првин бил наменет за оваа пејачка (фото)

Хитот кој и донесе победа на Марија Шерифовиќ првин бил наменет за оваа пејачка (фото)
фото:марија шерифовиќ/инстаграм„@wolt.srbija“

Иако „Евровизија“ се поврзува со името на Марија Шерифовиќ и триумфот кој ја одбележа нејзината кариера со песната „Молитва“, Марија ја градеше својата кариера и пред тоа, па учествуваше на некои домашни фестивали.

Една од првите победи во серијата што ја оствари беше на „Радио фестивалот“ со песната „Во недела“.

Поминаа 15 години од тој натпревар, а песната е сè уште актуелна.

фото:принтскрин/јутјуб

Сепак, интересна е приказната за песната чиј автор е Леонтина Вукомановиќ.

Фактот дека песната беше наменета за многу младата пејачка Соња Коциќ во тоа време е доказ за тоа колку е искусна во нејзината работа. Откако Соња ја отпеа песната во студиото, Леонтина не беше задоволна од имнтерпретацијата и реши дека некој друг ќе ја отпее песната, пишува Пулс онлајн.

фото:принтскрин/јутјуб

Одлуката падна на Марија Шерифовиќ, која додаде емоции со својот моќен вокал и ја направи песната уште подобра. Леонтина секако не погреши, а тоа беше само увертира за понатамошните успеси на Марија.

Останати вести од Радио Милева