Вистаграм

Хелен (91) е најстарата инфлуенсерка на Инстаграм: Ја следат 8,5 милиони луѓе, а погледнете колку заработува!

Хелен (91) е најстарата инфлуенсерка на Инстаграм: Ја следат 8,5 милиони луѓе, а погледнете колку заработува!

Кога ќе го слушнете поимот инфлуенсер, особено кога станува збор за Инстаграм, мора веднаш да помислувате на млада личност која изгледа како една од најпопуларните светски ѕвезди. Сепак, Хелен Рут Елам (91), позната на Инстаграм како Беди Винкл, докажува дека тоа не е правило.

Таа докажа дека младоста не е клучна за успех на Интернет, каде повеќето луѓе се „млади, убави и успешни“.

Според истражувањето на една страница, која се занимава со заработка на инфлуенсери, Хелен заработува многу повеќе од нејзините помлади и попознати колеги.

Нејзиниот профил го следат 3,5 милиони луѓе, а за една објава во просек заработува 8.000 евра.

Секако не е изненадувачки што е толку популарна, бидејќи нејзините придружници се воодушевени од нејзините весели модни комбинации, дури и костими за капење, кои го отсликуваат нејзиниот весел дух.