Радио Милева
нови детали

„Грижливата мајка не сака да си го чува синот“: Милан Поповиќ со нови обвинувања за Северина

„Грижливата мајка не сака да си го чува синот“: Милан Поповиќ со нови обвинувања за Северина

 

Откако во јавност се појавија информации дека на последното судско рочиште на Милан Поповиќ и Северина Којиќ, нивниот син изјавил дека сака да живее со мајка му, тимот на адвокати на Северина го обвинија српскиот безнисмен дека влијаел на мислењето на вештакот.

По тој повод сега се огласи и Милан Поповиќ и ја откри својата страна на вистината.

„ По завршувањето на рочиштето, адвокатот на Северина Којиќ се обрати до медиумите, и иако постапката беше тајна за јавноста, тој селективно го презентираше текот на постапката во која изјави дека детето се изјаснило дека сака да живее со својата мајка. Лицето кое го испрашувало детето го сторило тоа без судска наредба или некое друго стручно тело, напротив, стручните тела ја предупредиле дека тоа е штетно за детето. Таа го донесе извештајот на самото сослушување, што обично се прави кога не сакате да и дадете шанса на другата страна да го коментира тој извештај, и сешто е напишано во нејзиниот извештај е прилагодено за да има корист мајката на детето. Oва што направи е казнено дело.

Тој вели дека и поднел кривична пријава против Северина.

 

„Да точно е бидејќи мајката го убедуваше детето што да каже. Мислењето на детето е потполно различно од она што е прикажано на суд. Со оглед на тоа дека детето е во судир на лојалност, судот не треба да го земе мислењето на детето како авторитетно во донесувањето на својата одлука. Ако го стори тоа, тоа ќе биде судска одлука спротивна на одредбите на законот.

Кои се вашите очекувања во понатамошната постапка и дали вашиот син знае за с everything што се случува?

– Сега е доволно голема што може да чита многу од медиумите.

Го заштитувам мојот син на сите можни начини од изложување на целата оваа тема. Целосно го посветив животот на нашиот син. Се надевам дека судот на крајот ќе донесе правна одлука.

Со првостепената пресуда, Северина имаше право да го види детето, но и обврска да плати алиментација. Дали исполнува се?

-Секако, на Северина и беше дозволено да го види детето, инаку одамна ќе прочитавте во медиумите дека е спречена да го види Александар. Она што е интересно е дека во последните 20 месеци,  грижливата мајка воопшто не користела повеќе од половина од термините за да биде со детето. Со детето во тие периоди повторно биле некои трети лица и служби за доставување на храна. Неодамна, кога и понудив дететода биде со неа, таа ми одговори дека не е моја дадилка да го чува моето дете додека сум на пат. Па, за што зборуваме ние? За уште еден медиумски циркус кој има за цел од мајката да направи жртва, истакна тој.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

 

фото: Весна Илиќ/рас србија/марко прпиќ/славко мидзор/инстаграм

Останати вести од Радио Милева