Радио Милева
спор со комшијата

Горан Бреговиќ на суд, поради сомнеж дека запоседнал туѓа земја (фото)

Горан Бреговиќ на суд, поради сомнеж дека запоседнал туѓа земја  (фото)

Горан Бреговиќ бил на распит во обвинителство во Котор поради сомнение дека запоседнал 4 квадрати туѓа земја. На суд не признал вина и извршувањето на кривичните дела кои му се ставаат на товар.

„На локацијата немаше градба, само ѕидот што беше таму беше поправен и кога ја купив парцелата и вратата која беше поправена исто така беше на ѕидот, бидејќи само така се влегуваше во градината, затоа малку ја помрднав вратата и ставив еден чекор, а не два“, изјавил Горан Бреговиќ.

Тој се товари за кривично дело градење објект без регистрација и документација за градење и кривично дело бесправно заземање земјиште.

Изјавувајќи дека не ја признава вината и извршувањето на кривичните дела што му се ставаат на товар, Бреговиќ пред судијата  и државната обвинителка на ОДТ Котор изјавил дека ништо не поместил, дека ѕидот е „само поправен“ и дека сè уште има  делови од стариот ѕид, пренесува Курир.рс.

На прашање на адвокатот, полномошник на оштетениот Божо Кушевија, тој рече дека не барал дозвола или документација пред поправката, бидејќи сметал дека тоа не е потребно.

– Ѕидот што го поправав пред тоа беше од цврст камен. Не контактирав со Кушевија бидејќи ѕидот не е блиску до неговата парцела – изјавил Бреговиќ.

На прашањето дали побарал одобрение за базенот, Бреговиќ на предлог на својата бранителка, адвокатката Данијела Радуловиќ, изјавил дека не сака да одговори. Наведе дека локацијата на куќите и распоредот на ПД е иста како и кога ја купил зградата, а на локацијата нема објект што вештакот го навел во својот извештај.

– Запознаен сум со законските прописи за делот на Пераст, односно Котор, но мислев да не градам ништо, туку да поправам. Не би го ни поправал тој дел да не се градат куќи околу него – рече Бреговиќ и додаде дека не знае дали има камења или дел од ѕидот во делот каде што сега е отворена вратата.

Фото:Принтскрин/Инстаграм/Горан Бреговиќ/П. Марковиќ

Останати вести од Радио Милева