Мегафон

Голем музичко-спортски настан од 7-ми до 9-ти октомври на градскиот плоштад во Македонска Каменица

Голем музичко-спортски настан од 7-ми до 9-ти октомври  на градскиот плоштад во Македонска Каменица
Македонска Каменица најавува голем спортско-музички настан. На градскиот плоштад, на 7-ми и 8-ми октомври настапуваат: Петар Грашо, Игор Џамбазов и Гуру Харе, „Ареа“, „Љубојна“, „Нокаут“, КУД „Вера Јоциќ“ и група „Ајдара“. На 9-ти октомври ќе се одржат велосипедската тура Tour the Kalimanci Lake и првата градска ноќна трка на 5 и 10 километри Kamenica Night Run.
Настаните се во организација на КИЦ Романса, со огромна поддршка од Рудник „Саса“ и Општина Македонска Каменица.