Мегафон
ликовна уметност

Годишна изложба на „Друштвото на ликовни уметници“ од Битола

Годишна изложба на „Друштвото на ликовни уметници“ од Битола

Друштвото на ликовни уметници од Битола вечер ќе ја презентира традиционалната годишна изложба на која љубителите на ликовната уметност ќе може да видат 42 дела од 32 македонски автори.
Ликовните дела се изработени во период од 2020 до 2021 година, а според востановената традиција организаторот ќе ја додели и престижната награда „Борислав Траиковски“ за најдобро ликовно остварување.

Изложбата ќе биде отворена до 19 јули, а меѓу другите автори, битолчани ќе може да ги погледнат и најновите дела на Илија Кочовски, Панде Петровски, Драган Најденовски, Стефан Малбашиќ, Анастасија Петрова, Дејан Макаријоски….како и на гостите Тони Чатлески, Новица Трајковски, Ѓорги Димитров и Илија Маџаров.

Ликовната изложба има продажен карактер и средствата од продадените слики ќе се користат за хуманитарни цели, но и за одржување часови по ликовна уметност за деца и возрасни.