Радио Милева
Според обичаите

Гоца Божиновска го ожени синот: Младите блескаат, сестрите Родиќ во впечатливи фустани, а големата свадба ја собра српската естрада (фото)

Гоца Божиновска го ожени синот: Младите блескаат, сестрите Родиќ во впечатливи фустани, а големата свадба ја собра српската естрада (фото)

Мирко Шијан, синот на Гоца Божиновска се ожени со својата долгогодишна свршеница Бојана Родиќ.

Бојана и Мирко веќе се родители на малиот Зоран, а наскоро нивното семејство ќе има уште еден член бидејќи невестата е во благословена состојба.

Свадбените веселби започнале рано наутро кога семејството Шијан отишло во Тител да ги почитува сите обичаи. Семејството Родиќ примило голем број гости во луксузната реновирана куќа, а највесели биле сестрите на Бојана, Богдана и Наташа.

Синот на Гоца Божиновска го почитувал традиционалниот обичај „да се купи невеста“ кога дошол од Сурчин во Тител.

Откако пукал од пушката и од прва рака гопогодил јаболкото, дошло до собир за Шијан да ја види својата невеста Бојана Родиќ.

Бојана излезе во раскошен фустан и носеше круна на главата. Се шпекулира дека Мирко ја купил невестата за 50.000 евра.

Веднаш од Тител, свадбената веселба преминала во Сурчина, каде што младенците се венчале во црквата каде Мирко бил крстен како дете.

Бојана Родиќ и Мирко Шијан се заколнаа на вечна љубов пред Бога, а по излегувањето од црквата се бакнаа.

Младенците заиграа со трубачите, а потоа се упатија кон ресторанот во кој се одржа граѓанската венчавка и каде се славеше до доцна во ноќта заедно со голем број гости од српската естрада.

фото:АТА Images/Hello.rs

Останати вести од Радио Милева