Радио Милева
татко на осум деца

Го уништи животната драма: „Пеколниот готвач“ Саша Мишќ денес не би го препознале со 30 килограми помалку (фото)

Го уништи животната драма: „Пеколниот готвач“ Саша Мишќ денес не би го препознале со 30 килограми помалку (фото)

Страв и трепет шоу програмата „Пеколна кујна“ некогаш беше многу интересна за јавноста, а бидејќи долго време се нема појавено во медиумите, многумина се прашуваат дали семејната драма што се случувала во неговиот живот оставила трага на изгледот на Саша Мишиќ.

Имено, целосен пекол во неговиот живот се случил во 2011 година кога сопругата го оставила со три мали деца, а неговото признание предизвика големо внимание во јавноста.

– Со месеци живеам како самохран татко на три деца. Мојата сопруга Катрин не се снајде во улогата на мајка во Србија, бидејќи таа улога изгледа сосема поинаку во Германија, од каде што доаѓа. Таа одлучи да живее овде бидејќи сакавме децата да растат во услови кои веќе ги нема во Германија – изјави тогаш Саша, кој долго време живеел во Германија каде покрај готвењето научил и како да организира бизнис. во угостителството што е можно подобро.

Мишиќ лично верувал дека работите ќе се подобрат и дека неговата сопруга сепак ќе се врати, но три години подоцна Центарот за социјална работа му ги одзеде децата и старателството и припадна на нивната мајка Катарина Грујнинг.

Јавноста беше лишен од епилогот од семејниот спор кој стигна до судот, а Саша Мишиќ се повлече од јавноста, за да се врати на малите екрани и повторно да ја има својата емисија „Туристички експерт“ на телевизија „Балкан трип“.


За потребите на шоуто тој го обиколува целиот Балкан, а ако се земе предвид изгледот на Саша Мишиќ кој има малку сивило, би се рекло дека и на професионален и на приватен план му е се мрачно и дека среќата и љубовта ги нашол покрај новата избраничка со која има дури пет деца.

фото:фејсбук Саша Мишиќ/Инстаграм принтскрин

Останати вести од Радио Милева