Радио Милева
тргна да слави роденден и остана таму...

Гастоз заради пандемијата заглавен на Тајланд: „Овде е рај, кој наскоро ќе стане пекол“

Гастоз заради пандемијата заглавен на Тајланд: „Овде е рај, кој наскоро ќе стане пекол“

Ненад Маринковиќ – Гастоз сè уште престојува во Тајланд, а неговите пријатели со кои заминал на ова патување решиле да се вратат во Србија, додека тој решил да остане таму на месец или два, за да не мора да оди во карантинкога ќе се врати.  Сепак, како што ситуацијата се менува сега и тогаш, се чини дека тој ќе мора да се врати во Србија.
Гастоз истакна дека отишол во Тајланд за да го прослави роденденот со пријателите.

„Ова не требаше да биде одмор, ова требаше да биде роденденско изненадување помеѓу мене и тројца други пријатели, така што тие на крајот ќе избегаа и  ме оставија тука сам“.

Тој истакна дека ситуацијата во Тајланд драматично се променила во последните неколку дена и дека тие почнуваат да воведуваат строги мерки за да се спречи ширењето на вирусот.

„Овде е рај кој наскоро ќе стане пекол. Тука луѓето се’ повеќе и повеќе носат маски, во рок од пет дена цената на маските скокна за 15 пати. Пред да можеме да влеземе во некои продавници каде луѓето не носеа маски, сега веќе не се може. Трговските центри се затворени, а овде се воведува и вонредна состојба. Повеќе не е интересно.

Бидејќи ги потрошол сите пари, Гастоз неодамна повторно започнал со снимање на реклами и клипови за Јутјуб, каде ги забавува луѓето кои за возврат му плаќаат донации, но исто така и платено рекламирање преку Инстаграм.

„Ние планиравме да останеме тука до јуни, но добивме некои информации дека  ќе има вонредна состојба и тие нè принудуваат да си одиме од хотелите. Сега чекаме конзулатот да види што се случува, дали ќе се пријавиме за тоа повратно патување дома, сè уште не е познато?“ – порачува Гастоз од далечниот Тајланд.

Останати вести од Радио Милева