Живот и Стил

Галењето со вашето милениче е најдобриот лек за смирување

Галењето со вашето милениче е најдобриот лек за смирување

Само пет минути галење на домашно милениче ќе ве релаксира, ќе го намали нивото на стрес и ќе го подобри нашето расположението.

Ова го велат истражувачите, кои дошле до заклучок дека галењето на милениче го намалува нивото на стрес кај луѓето.

И животните, исто така, стануваат позадоволни и лојални, бидејќи галењето го зголемува лачењето на , „хормонот на љубовта”.

-Не мора нужно да имаме сопствени миленичиња за милување, да милуваме можеме и туѓи животни,  ефектот ќе биде ист, велат научници.

Извор: Курир.мк