Живот и Стил

Фотографии од “неуништливиот Титаник” кои долго време биле сокриени од јавноста

Фотографии од “неуништливиот Титаник” кои долго време биле сокриени од јавноста

Сè од неговата конструкција до последиците од неговото тонење, овие се ретки фотографии од “неуништливиот Титаник” кои ја откриваат големата трагедија. Помина повеќе од еден век откако Титаник, кој беше наречен бродот кој не тоне, ја направи фаталната несреќа и потона во длабочините на Северниот Атлантик. Повеќе од 1.500 луѓе потонаа заедно со луксузните кабини во раните утрински часови на 15 април 1912 година, но благодарение на напорите за спасување на спасувачката екипа Карпатија, неколкумина преживеаја.

Вестите за спасувањето пристигнаа следниот ден, а народот се собрал за да ги поздрави. Кога преживеаните го допреле тлото на Њујорк Пјер 54, на 18 април, новинарите се обиделе да ги интервјуираат и да ги фотографираат, па така, подолу можете да погледнете фотографии кои ја прикажуваат целосната приказна за осудениот брод.

Титаник под реконструкција

Титаник во подготовка

Претставувањето на Титаник

Тргнувањето на Титаник

Сантата Мраз

Собран народ да ги пречека преживеаните

Спасувачки брод

Мали дечиња од Франција кои патувале заедно со нивниот татко, кој починал, а нивниот идентитет се открил откако биле сместени во сиропиталиште

Мајка и ќерка, преживеани од трагедијата

Капетанот Рострон со сребрениот пехар кој му бил доделен од преживеаните од Титаник

Меморијалниот парк Штраус во Њујорк посветен за загинатите лица во несреќата

извор:точка.мк