Радио Милева

(ФОТО) Згодниот Мират од „Нашата Дениз“ не е актер туку познат пејач – приватно е уште поголем заводник

(ФОТО) Згодниот Мират од „Нашата Дениз“ не е актер туку познат пејач – приватно е уште поголем заводник

Во турската серија „Нашата Дениз“, тој ја игра улогата на чесниот Мират кој сака да им помага на луѓето.

Но, во приватноста тој и всушност не е актер, туку композитор, поп-пејач и текстописец.

Попознат е под уметничкото име Кутси,а  неговото вистинско име е  Ахмет Кутси Кардоган, имиња кои ги добил по турски писател.

Роден е во 1973 година и пораснал во Анкара, има издадено осум студиски албуми, а играл улоги во три турски серии досега.

Останати вести од Радио Милева