Радио Милева

(ФОТО) За филмот „Ние не сме ангели“ го смени личниот опис, денес има нова професија – дали би го познале?

(ФОТО) За филмот „Ние не сме ангели“ го смени личниот опис, денес има нова професија – дали би го познале?

Тој славата ја стекна по улогата на „добриот лик“ во хит филмот „Ние не сме ангели“. Кога се снимаше филмот во 1992 година, имаше 28 години.

Оттогаш јавноста подобро го запозна актерот Урош Ѓуриќ. Меѓутоа, Урош не е само актер. Тој е визуелен уметник и сликар.

Во актерството се проба уште неколкупати, а како минуваа годините, се менуваше и неговиот изглед. Во меѓувреме се концентрираше на уметноста и неодамна направи изложба на своите дела.

Многумина денес не го препознаваат на прв поглед.

Иако често го гледаме во квизот „Потера“ во улога на трагач, се забележува дека Урош е доста изменет. Сепак, едно е сигурно, неговото знаење и талент не треба да се стават под прашање, бидејќи многупати покажа дека е неприкосновен.

Останати вести од Радио Милева