Радио Милева

(ФОТО) Таа е турската Кетрин Зета Џонс: Зејнеп од „Карасевда“ е опасно жешка во приватноста!

(ФОТО) Таа е турската Кетрин Зета Џонс: Зејнеп од „Карасевда“ е опасно жешка во приватноста!

Приказната за животот на Зејнеп од турската серија „Карасевда“ не е многу поразличен и во реалноста, барем кога станува збор за актерството.

Иако по професија е дипломиран биолог, таа случајно влегува во филмската индустрија во Турција.

Нејзиното име е Хазал Филиз Кучукосе и е родена во 1988 година, а неколку години по завршувањето на  високото образование, еден филмски режисер случајно ја забележува на социјалните мрежи и и нуди да почне да учи глума.

По неколкумесечни актерски подготовки на курс, таа активно добива улоги во серии, од кои денес има снимено десетина.

Ја нарекуваат турската Кетрин Зета Џонс, а веруваме ќе се сложите во тоа откако ќе ги погледнете нејзините приватни фотографии на кои е доста поразлична од онаа Зејнеп која ја запознавме во серијата.

Инаку, Хазал минатата година се разведе од својот сопруг, Туан Тунал со кого  стапи во брак во 2014 година.

Останати вести од Радио Милева