Радио Милева
Росана Јанков - дама за пример:

(ФОТО) Сопругата на Коки има многу причини за да биде поразлична од сите кога оди на работа!

(ФОТО)  Сопругата на Коки има многу причини за да биде поразлична од сите кога оди на работа!

 

Жителите на град Скопје секојдневно се соочуваат со големата сообраќајна гужва која се случува , особено наутро кога сите одат на работа, но и попладне кога се враќаат.

Сопругата на музичарот Коки Јанков, Росана, која инаку работи како лице за односи со јавност во АМСМ, реши да направи нешто добро за себе, но и за околината, постапка за која вели дека има многу причини за кои таа е свесна.

Имено, убавата Росана дотерана во елегантна комбинација, па дури и со високи потпетици, се качи на својот велосипед и се упати кон своето работно место.

За чист воздух, за здраво тело, за здрав дух, за побрзо да си завршиш работа, за ….. има многу за ……“Со велосипед на пат низ целиот град”

Имено, Росана не заборави и еден многу важен детаљ кој многу малку совесни велосипедисти го употребуваат, иако е задолжителен. Росана не помисли на тоа дали ќе си ја распие фризурата, бидејќи и беше важно да биде заштитена со кацига.

Секоја чест, Росана е дама за пример!

Останати вести од Радио Милева