Радио Милева

(ФОТО) Ангелот на „Викторија Сикрет“ на плажа: Кога се сврти никој не го очекуваше тоа што го виде

(ФОТО) Ангелот на „Викторија Сикрет“ на плажа: Кога се сврти никој не го очекуваше тоа што го виде

Кендис Свонпул е фотографирана на плажа додека ужива со синот и сопругот. Кога ќе ја погледнете фотографијата снимена од грб, ја гледате нејзината совршена линија иако може да се види и малку целулит. Кога манекенката се сврти, го покажа трудничкиот стомак.

На Кендис и останаа само неколку дена до породувањето, но тоа не се гледа на нејзината линија. И таа не е единствената од мајките кои го задржуваат изгледот за време на бременоста. И не е во прашање само исхраната, во прашање е и генетика.

Тие жени завршуваат со 10 килограми вишок, кои ги снемува само неколку дена по породување. А како што велат лекарите, најдобро е бременоста во 40 недела да има 12 кг повеќе отколку на почетокот.

Бидејќи, 9% од тежината е од постелката, 38 од бебето, 22 е крв и останата течност, 20 % од зголемената матка, гради, нозе и колкови и на крајот 11 % е од плодовата вода.

Па така, Кендис изгледа совршено, но таа не треба да биде пример за сите мајки. Сите не сме исти, а килограмите секако исчезнуваат.

 

Останати вести од Радио Милева