Живот и Стил

Физички активности со кои ќе топите многу калории

Физички активности со кои ќе топите многу калории

Постојат многу причини да вежбате, а еден од најдобрите начини на вежбање е тој што ви помага да согорите што е можно повеќе калории.

Најдобро е да ја изберете активноста која ќе сакате редовно да ја користите или можете и да комбинирате неколку активности во кои ќе уживате.

Ако согорувањето калории ви е најважната цел, погледнете како се рангираат одредени активност и колку калории се трошат со нив.

Имајте во предвид дека процените се дадени за жени кои имаат 73 кг и мажи кои имаат 88кг.