Мегафон
Во Станица 26

„Фанк шуи“ концертно ќе го промовираат новиот албум „Импулс“

„Фанк шуи“ концертно ќе го промовираат новиот албум „Импулс“

Скопскиот бенд „Фанк шуи“ во среда, на 25 април 2018 во клубот „Станица 26“ ќе го промовира своето ново издание насловено „Импулс“. На промоцијата, Лука, Давид и Мики во живо ќе ги изведат новите два сингла – „Стаклени нозе“  и „Виулица / Сомнежи?“, кои се дел од новиот албум кој е во подготовка и треба да излезе годинава, како и музика од нивните претходни изданија.

„Фанк шуи“ е скопски бенд кој комбинира повеќе различни ритмови и алтернативни инструментални музички жанрови. Создаден е пред осум години во длабочините на МКЦ, а комплетиран од тројца млади генијалци кои создаваат своја лична авторска музика.

Настанот ќе биде од затворен карактер и наменет за соработниците и пријателите, за медиумите, како и мал број на фанови на „Фанк шуи“.