Лице в Лице

„Фахрие е моја единствена“: Големо интервју на Бурак Озчивит со многу детали за бракот!

„Фахрие е моја единствена“: Големо интервју на Бурак Озчивит со многу детали за бракот!

Бурак Озчивит  даде интервју за турскиот весник „Хуријет“. Во интервјуто, тој зборуваше за неговиот нов филм “Can feda”, за брачниот живот со Фахрие и многу други работи.

Иритирачки е колку сте убав и згоден.

– Што да одговорам? Не гледам такви работи. Ако гледав на тоа, не би стигнал до каде сум сега. Предноста е добро да се погледне, но мора да се поседуваат и други нешта. Потребни се чувство, мудрост, способност, љубов за вашата работа на пример.

Дали се чувствувате како рок-ѕвезда поради настаните во Виена (обожавателите го окупираа хотелот во кој тој престојуваше)?

– Како и да е, тие времиња поминаа.


Дали ви смета што сте толку убави? Можеби вашата личност не доаѓа до израз поради тоа?

– Не. Бидејќи глумата е поврзана само со улогата што ја играте. Треба да станете личноста што ја играте. Кога ќе успеете, никој не те гледа повеќе вистински, туку личноста што ја играш.

Како е твојот брак?

– Одлично. Фахрие е моја единствена

Иако не сте долго време во брак ве разведоа во медиумите.

– Што да кажам, луѓето се чудни. Но, ние не се окупираме со тоа.

Дали вестите што излегуваат не се вистинити?

– Станувате наутро, го отворате вести и не верувате во она што го читате.

Како реагирате на лажни вести?

– Никогаш не реагирам на тоа. Не ги негирам ниту на социјалните мрежи. Луѓето ќе дознаат дали тоа не е вистина когатогаш.

Дали има фанови кои сакаат да ве одвојат од Фахрие?

– Невообичаено е што не сметаат за складна двојка. Многу ми е убаво. Тие ме сакаат и мене и неа.

Но, постојат оние што ги сметаат  дека е грда и мислат дека не ви одговара?

– Фахрие е моја единствена. Се вљубивме во снимање.

Каде одиш да се одмориш од сè?

– Не можеме да се одмориме во Турција. Пред тоа  патував низ земјата, но сега немам многу слобода. Фахрие и јас сакаме да ги ставам шлемовите, да се качиме на моторот и да се возиме низ градот. Се качуваме и возиме до плоштадот Султан Ахмет.

Како започна вашата врска со Фахриe?

– Почна во заедничката серија “Каликуша”. Заедно снимавме филм. Потоа се вљубивме.

Дали ти беше тешко да се ожениш?

– Не воопшто!

Не се плашевте дека ќе ги изгубите фановите?

– Никогаш не го гледав тоа. Сакав да се оженам затоа што ја сакам. Многу сме среќни. Дали има нешто подобро од заеднички живот со личност која ти е по душа и ум? Можевме и  претходно решивме да се оземеме, но обврските го спречија тоа. Ние сме заедно четири години.

Можевте ли да  продолжите врска без брак?

– Се разбира, но сакавме да се венчаме. Семејствата не поддржуваа. Нашите семејства се типични турски семејства. Убаво е да споделите живот со некој.

Претходно, најпосакуваните мажи остануваа ергени…

– Не ми се допаѓа тој начин на размислување. Се вљубив и се оженив. Што повеќе од тоа.

Дали е љубоморна?

– Фахрие? Воопшто не.

И таа е многу убава и секси жена. Дали сте љубоморни?

– Има голема љубов и почит меѓу нас. Ја знам нејзината работа, додека и таа мојата. Затоа, нема место за љубомора меѓу нас.

Не и забрануваш да се љуби со други на љубовни сцени?

– Ние се почитуваме и продолжуваме да ја вршиме нашата работа како порано.

Бебе?

– Тоа е судбина. Во моментов, не планираме.

Ако ти каже дека е бремена?

– Не знам, тоа е судбина. Во медиумите се оди како што треба. Се венчаа, доаѓа бебе… Иако ова не е точно и  не може да се верува.

Што е најдоброто зготвено од Фахрие?

– Таа е неверојатна! Јас не видов некој што подобро готви од неа. Таа е уште подобра од мојот татко! Нема подобра од Фахрие.

Што најдобро готвиш ти?

– Ништо, не заборавајте на тоа. Јадам чисто за да преживеам.

Ја носиш бурмата.

– Сакам да ја носам многу.

Како ја прашавте за да ви стане жена?

– Фахрие го подготвуваше мојот роденден. Сакаше да ме изненади. Се разбира дека сфатив сè. Кога дојде до неа роденденската торта, го виде прстенот и остана во шок. Таа го планираше мојот роденден и ја прашав. Штом го виде прстенот, таа почна да плаче, завршува познатиот турски актер Бурак Озчивит.

intervju:Hurriyet

Останати вести од Лице в Лице