Љубов и Секс

Еве што вели вашата омилена поза во сексот

Еве што вели вашата омилена поза во сексот

Вака ви откриваме што всушност кажува за вас вашата омилена поза во сексот, меѓу најомилените пози се генерално мисионерска, каубојка, доги, лажица и стоечки.

1. Мисионер

Оваа поза ја сакаат жените кои секогаш одат на сигурно. Тоа може да значи и дека им недостасува самодоверба во кревет. Од друга страна, мажите кои ја сакаат оваа поза, всушност сакаат да држат се под контрола и го сакаат чувството на блискост.

2. Каубојка

Во овој случај жената е „горе“, а се тврди дека оваа поза ја сакаат жените кои се доминантни. Кај жените оваа поза ја крева самодовербата, додека кај мажите е спротивно и најмногу ја сакаат оние кои сакаат да им угодуваат на жените.

3. Доги

Тоа значи дека секогаш сте подготвени за акција и возбуда, меѓутоа, мажите на кои им се допаѓа оваа поза не го претпочитаат чувството на блискост и сериозна врска, додека жените сакаат да му угодуваат на партнерот.

4. Поза лажица

Идеална поза за романтичарите. Интимноста ви е многу важна, а жените кои ја сакаат оваа поза значат дека се опуштени и сензуални во секојдневниот живот.

5. Стоечки

Ако сте полни со авантуристички дух, тогаш веројатно сакате да водите љубов стоејќи. Мажите на кои им се допаѓа ова се претежно харизматични и директни, склони кон експериментирање, додека жените се многу енергични и постојано бараат нешто ново.

извор:popara.mk
фото:shutterstock-