Љубов и Секс

Еве што велат за вас како пар положбите во кои спиете

Еве што велат за вас како пар положбите во кои спиете

Позите за спиење можат да откријат многу за динамичната, емотивната поврзаност и врската на парот. Без разлика дали сте блиски со вашиот партнер или претпочитате сопствен простор, овие пози можат да кажат многу за вашата компатибилност, интимност и стилови на комуникација, пишува Times of India.

1. Лажица

Оваа поза, во која едниот партнер го гали другиот зад себе, одразува силно чувство на доверба и заштита.

Тоа често укажува на длабока емотивна поврзаност, при што едниот партнер бара утеха и сигурност од другиот.

2. Морска ѕвезда

Ако едниот партнер се рашири додека другиот зафаќа помалку простор, тоа може да укаже на неурамнотежена врска.

Позицијата на морска ѕвезда може да значи дека едниот партнер е доминантен или зазема повеќе емотивен простор во врската, пишува Тајмс оф Индија.

3. Грб со грб

Кога двојката спие со грб еден кон друг, тоа може да ја открие потребата за независност и личен простор.

Оваа позиција сугерира дека и двајцата ја ценат својата автономија и може да бараат време сами во врската.

4. Лице в лице

Спиењето еден спроти друг укажува на силна емотивна поврзаност, отворена комуникација и желба за одржување на интимност.

Често се гледа во поновите врски или во периоди на длабока емотивна поврзаност.

5. Заплеткани екстремитети

Испреплетените нозе и раце укажуваат на силна физичка и емоционална врска.

Оваа двојка ја цени и интимноста и индивидуалноста, честопати чувствувајќи се сигурно во нивното партнерство.

6. Разговор на перница

Ако парот заспие додека разговара или е свртен еден со друг, а потоа постепено се оддалечува во текот на ноќта, тоа може да значи дека им е удобно и со блискоста и со личниот простор.

Тие ја разбираат важноста на поврзаноста и независноста.

7. Гушкање

Во оваа поза, едниот партнер ја потпира главата на градите или рамото на другиот.

Симболизира силно чувство на приврзаност и сигурност, при што едниот партнер наоѓа удобност во присуство на другиот.

Извор: Попара