Радио Милева
во чест на текстописецот

Еве на кои од естрадата ќе им биде дозволено да присуствуваат на комеморацијата на Марина Туцаковиќ

Еве на кои од естрадата ќе им биде дозволено да присуствуваат на комеморацијата на Марина Туцаковиќ

Комеморацијата за Марина Туцаковиќ е закажана за 24 ноември во Собрание на градот, а главен организатор е Милан Радуволиќ Лача.

Неколку дена пред комеморацијата се огласи синот на текстописецот и откри дека испратил покани, но и што треба да се почитува за манифестацијата.

-Комеморацијата по повод на починатата Марина Туцаковиќ ќе се одржи на 24 ноември во 14 часот во стариот двор на Собранието.

Моментално ги праќам поканите до сите пријатели, соработници на Марина. Без покана нема да може да присуствувате на собирот и ќе ве молам за малку трпение.

Ова не се однеусва на медиумите, меѓутоа, како покрај новинарските акридитации ќе мора да имате и дигитален сертификат поради целата епидимиолошка ситуација и бројот на заразени. Овој документ мора да го покажат сите присутни.

Им благодарам на сите кои ќе се дојдат на еден официјален начин да се потсетиме на нашата Марина Туцаковиќ,“ пишува во соопштението.

За потсетување, Марина почина на 11 септември по битката со опасната болест.

фото: стефан стојановиќ/лука шараќ/курир.рс/принтскрин/јутуб

Останати вести од Радио Милева