Радио Милева
успешни

Еве какво образование имаат Јелена и Новак Ѓоковиќ

Еве какво образование имаат Јелена и Новак Ѓоковиќ

Новак Ѓоковиќ важи за најдобриот тенисер во светот, но малку детали од неговата биографија не се познати на јавноста.

Многумина можеби не знаат какво образование има Новак Ѓоковиќ и неговата сопруга Јелена Ѓоковиќ.

Новак одел во основното училиште „Бора Станковиќ“, но на 7 години изјавил дека сака да биде прв во светот на тенисот.

Родителите и познатите спортисти го препознале талентот на Новак, па кога имал 12 години го запишале на тениската академија „Никола Пилиќ“. На 16 години, Новак бил професионален тенисер.

Новак се запишал во спортска гимназија, но неговото формално образование било прекинато.

Сопругата на Новак, Јелена исто така одела во спортска гимназија. Во тоа време таа тренирала атлетика.

Успеала да запише факултет во Италија, па и докторирала на менаџмент.

фото: Инстаграм/новак ѓоковиќ/јелена ѓоковиќ

Останати вести од Радио Милева