Радио Милева
конфликт

Естрадниот менаџер го тужи Гранд: „Саша Поповиќ ме измами за 300 илјади евра“

Естрадниот менаџер го тужи Гранд: „Саша Поповиќ ме измами за 300 илјади евра“

Естрадниот менаџер Саша Марковиќ откри како дошло до кавга со пејачот Аца Лукас.

Како што тврди, главна причина за нивната кавга е учеството на Лукас во „Ѕвездите на Гранд“.

-Не сакав Аца Лукас да учествува во „Ѕвездите на Гранд“ без хонорар. Тоа беше најголемиот проблем“, откри менаџерот во „Сценарио“.

Мирковиќ опиша дека целиот проблем настанал околу договорот со сопствениците на „Гранд“.

-На Бежаниска коса се најдовме јас, Брена, Боба, Брена, Лукас и ја. Поповиќ почна да се жали околу цифрите за хонорарот на Лукас по сезона. Побарав милион евра за сезона. Тие сериозно заработуваат од сите. Се договориме, од првата година Лукас да не добие хонорар, а мојот уредно да ми го исплатат. Мене Поповиќ ме измами за 300 илјади евра. Лукас им опрости 700 илјади евра. Не сакаа да платат 300 000, па направија лажна кавга. Отидоа кај поранешната сопруга на Лукас и бараа ништо да не се наплаќа, јас не прифатив. Им кажав дека не можеме да мешаме приватно и професионално. Се направија без моја согласнот. Ние го тужиме Гранд. Од оваа гледна точка, знаеме што направија на Лукас. Тој во книгата откри дека му го растуриле семејството“, вели Мирковиќ.

Според зборовите на менаџерот, членовите на жирито на „Ѕвездите на Гранд“ ги имаат следните хонорари:

-Мислам дека членовите на жирито не се под 200, 300 илјади евра по сезона. По моите сознанија Јелена Карлеуша добиваше 300 илјади евра, Ѓорѓе Давид не верувам дека добивал многу. Марија Шерифовиќ ја ставив наместо Аца Лукас, тоа беше друга кавга. Мислам дека со Поповиќ се договори за 150 илјади евра, вели Мирковиќ.

фото: е – сток/иван добричиќ/принтксрин/нема николиќ/З.К Муња

Останати вести од Радио Милева