Радио Милева
резервирана

Електра Елит не престанува да ја изненадува јавноста, „Сите проститутки се исти, не е важно дали работат за 200 или 5.000 евра“ (фото)

Електра Елит не престанува да ја изненадува јавноста, „Сите проститутки се исти, не е важно дали работат за 200 или 5.000 евра“ (фото)

Српската трансродова пејачка Електра Елит ја изненади јавноста со тоа што призна дека легално се занимава со проституција во Швајцарија, а откако откри колку чинат нејзините услуги на час, се осврна и на познатата „елитна проституција“.

– Елитна проституција не постои никаде во светот, има само проституција, тоа се сексуални работници. Тоа се само епитети за да звучи нешто поубаво. Она што постои се елитни клиенти. Ако некоја девојка била во комбинација со некој малку попознат, тоа го нарекува елита, нема ништо врска. Сите проститутки се еднакви, сега едната работи за 200, а другата за 5.000 евра, двете се проститутки, нема разлика, сите се исти – рече Електра и додаде дека има и од оние маскирани проститутки кои не сакаат да се дознае што прават, а се ангажирани од различни причини.

– Девојките кои ја работат оваа работа во Србија кријат што работат. Има многу од нив кои се во брак, некои не сакаат да дознаат нивните семејства, има многу што се мајки. Тие типови никогаш нема да излезат на виделина. Секогаш зборуваме за жени во проституција, но има неколку фази. Овде тешко се легализира проституцијата, има и црква и некои закони. Мислам дека има начин да се реши, прво девојките да немаат макроа, тоа е најголемиот проблем, 90 проценти од жените работат за некого. Според некои анализи, на Балканот има околу 35.000 проститутки, па замислете ја таа бројка, тоа се две полни арени, како еден град, а никој не е регистриран, а замислете колку пари губи државата. Ќе треба да се плати паушален данок, како што плаќам јас во Швајцарија – рече таа во една емисија и откри како практикувањето на најстариот занает влијаело на нејзината кариера како пејачка:

– Не се занимавам со проституција во Србија и нема да го правам додека не се легализира. Но имам клиенти кои доаѓаат во Швајцарија токму поради пејачката Електра Елит и прашуваат кога се достапни термините. Искрено, морам да кажам, веќе сум резервирана до август следната година – изјавила Електра Елит.

Фото:принтскрин/Приватна Архива/Часлав Вукојичиќ

Останати вести од Радио Милева