Љубов и Секс

Експертите тврдат: Ова се главните причини поради кои жените одбиваат секс!

Експертите тврдат: Ова се главните причини поради кои жените одбиваат секс!

Додека на мажите вообичаено им требаат 5 секунди за да се расположат за секс, кај жените изговорите се почести.

Има повеќе точни одговори на прашањето зошто некои жени често одбиваат секс, а не е „ме боли глава.“

 

Сè се сведува на 5 причини:

 

Имала напорен ден на работа

75% од жените признаваат дека кога имаат стрес на работното место, по враќањето од работа не ни помислуваат на секс. Самото тоа што се нервозни им ја намалува желбата за создавање на близина со партнерот и повеќе сакаат да се сами.

 

Која е поентата кога нема да доживее оргазам?

Во превод, незадоволството од тоа како сексот се одвива, честопати ги тера жените да го одбијат партнерот бидејќи не гледаат каква корист имаат од него. Секако, ова не е никакво решение.

 

Се чувствува дебело

Докажано е дека кога жените не се задоволни со килажата, мали се шансите да иницира секс, односно желба партнерот да ја види без облека.

 

Партнерот постојано иницира

Со тоа, се создава отпор и на сексот почнува да се гледа како обврска.

 

Досадно ѝ е

Никој не сака реприза која вечно се повторува. Жените често одбиваат секс бидејќи напамет го знаат секој следен потег на партнерот, во што не гледаат никакво задоволство.