Љубов и Секс

Експертите тврдат дека постојат секс пози кои трошат повеќе калории отколку тренингот!

Експертите тврдат дека постојат секс пози кои трошат повеќе калории отколку тренингот!

Експертите веќе долго време откриваат дека сексот е одличен начин за согорување калории, а сега тие тврдат дека некои пози се дури и поефикасни од тренингот во теретана

Во најновата англиска студија учествувале 112 парови кои носеле уреди што трошат калории за време на сексот. Исто така, откриено е дека жените и мажите трошат различен број калории.

Се испостави дека позата во која жените трошат најмногу калории е онаа во која мажот лежи на грб, а жената е над него клекната. Мажите, пак, ќе изгубат најмногу калории кога на жената и се рамената на подот додека нејзините нозе се во воздухот, а мажот во полуклекната положба се спушта кон неа.

Добрата вест за жените е клекнатата поза е втора на листата пози во кои жените најчесто достигнуваат оргазам со 72 проценти, веднаш зад традиционалната „кучешка“ позиција во која 79 проценти од испитаниците доживуваат оргазам.

извор: попара.мк