Живот и Стил

Експерт за говор на телото открива: Начинот на кој ја носиме чантата го открива нашиот карактер

Експерт за говор на телото открива: Начинот на кој ја носиме чантата го открива нашиот карактер

Како што не одите никаде без мобилен телефон, речиси е невозможно да се замисли да одите некаде без торба. Но, не е сеедно како ја носите.

Експертот за говор на телото од Калифорнија, Кетлин Хендрикс, вели дека начинот на кој ја носите чантата во одредени ситуации открива многу за вашиот карактер. Таа се осврна на шесте најчести.

Ако ја носите чантата преку лактот, тоа недвосмислено го означува вашиот статус и положба. Малку феминистички, но на тој начин жените испраќаат порака дека можат лесно да чекорат низ животот. Сепак, дамите вака носат чанта и кога сакаат да ја истакнат како статусен симбол.

Жените кои носат чанти во рака, како актовка, посветуваат многу внимание на својата кариера. Потсвесно испраќаат порака дека не треба да се потценуваат бидејќи се вистински деловни жени.

Многу жени од понежниот пол носат чанта преку рамениците, што покажува дека се прагматични и едноставни. За нив функционалноста е поважна од изгледот, најмногу ја сакаат слободата и тоа што никој во ништо не им пречи.

Носењето чанта преку рамо, но без дополнителна поддршка, открива опуштеност и лежерност. Ваквите жени не се оптоваруваат со дизајнот и брендот на чантата, поважно им е таа да биде лесно достапна.

Кога жената ја носи чантата пред стомак, тоа значи дека е темпераментна, претпазлива, срамежлива и дефанзивна. Во овој случај, чантата претставува еден вид штит. Но, ако ја носат како поштар, тоа значи дека не им е грижа како изгледаат во одреден момент. Веројатно брзаат или се зафатени со нешто друго, па најпрактично им е така да ги носат.

Ретко е да се видат жени кои не носат чанти. Но, таквите даваат до знаење дека целата работа за нив ја вршат други и дека единствена обврска им е да бидат убави и дотерани. Излегувањето без чанта дава најголема доза на самодоверба.

Извор: Курир