Љубов и Секс

Eдноставна и изненадувачка навика може да ја спаси врската од пропаст: Еве што вели еден психотерапевт

Eдноставна и изненадувачка навика може да ја спаси врската од пропаст: Еве што вели еден психотерапевт

Секоја врска е различна, па затоа е тешко да се препише еден универзален совет за да се обезбеди долга и квалитетна љубов.

Естер Перел, психотерапевт и светски познат експерт за врски и љубов, даде едноставни совети кои можат да ги негуваат врските.

Здрав однос

Сега можеби очекувате совет да ги подобрите комуникациските вештини или да ја задржите искрата на авантурата на ново место, сепак, Перел предлага нешто многу поедноставно – танц.

Без разлика на возраста или фазата на врската, тој верува дека танцувањето е клучот за успешно, здраво партнерство.

– Танцувањето е усогласување. Има невербално усогласување со ритамот на другиот, телото на другиот, движењето на другиот. Со други зборови, танцувањето може да ви помогне да се поврзете со партнерот без зборови. Има контакт со очи, има живост и има чувство на доверба.

Студија од 2015 година укажува на моќта на танцот за подобрување на социјалните врски меѓу пријателите. Исто така, танцувањето поттикнува радост.

извор: попара.мк