Љубов и Секс

Една работа ги открива: Препознајте ги жените на кои им е неопходен машкиот допир

Една работа ги открива: Препознајте ги жените на кои им е неопходен машкиот допир

Ова прашање, најверојатно повеќе ги интересира мажите.

Освен постојаното нерасположение, блага напнатост и нервоза, како и она добро познато, дека секоја ситница им смета, постојат уште неколку карактеристики по кои можете да препознаете сексуално неактивна жена.

1.Жените кои имаат помалку секс патат од хроничен умор.

2.Ако немате доволно секс помалку се лачи хормонот колаген кој е задолжен за одржување на изгледот на кожата. Доколку не се лачи овој хормон поголема е можноста од привремено стареење на кожата.

3.Жените кои им недостасува сексот имаат повеќе акни зашто тие се појавуваат поради недостаток на прогестерон, кој се производува за време на сексот.

4.Жените кои немаат доволно секс често непријателски се однсуваат кон другите личности.

5.Исто така, доколку немате доволно сексуални односи поголема е можноста да имате послаба отпорност на болести.

6.Сексот го зајакнува имунитетот, па така недостатокот на секс може да предизвика негово слабеење.

7.Сексот влијае на циркулацијата, па со самото тоа и на подобра работа на мозокот.

8.Жените кои немаат доволно секс губат самодоверба и константно се незадоволни со себе и својот изглед.