Љубов и Секс

Двата најчести изговори: Мажите признаа како прикриваат измама во врската

Двата најчести изговори: Мажите признаа како прикриваат измама во врската

Измамата е честа појава. За некои тоа е причина за разделба, раскинување и развод, други се подготвени да ја простат. Дали сте изненадени од фактот што едно истражување откри дека една четвртина од брачните парови се соочуваат со прељуба?

Друго истражување покажа дека само 13 отсто од неверните мажи признаваат дека изневеруваат.

Некои не бегаат од измами. Напротив, тврдат дека тоа било излез од врска или брак со кој се незадоволни, но има и такви кои на секој можен начин ќе ја сокријат прељубата. Тие се подготвени да се однесуваат како ништо да не се случило и така сопругите никогаш не дознаваат. Со оваа тема се занимавале и грчки истражувачи.

Тие побараа од 300 испитаници да наведат процедури што би ги користеле за прикривање на измама. Тие ги издвоија најчесто користените опции: првата во серијата беше „вадење на пријател“. Неверните мажи ги гледаат своите љубовници, а пријателот е секогаш алиби.

На сопругите ќе им кажат дека биле со него или со некој колега од работа, иако се свесни дека оваа приказна не држи вода секогаш. Особено ако досега не сте пиеле кафе со некој од деловното опкружување, надвор од работното време.

Втората опција на оваа листа беше правилото – „Се преправам дека сум луд“. Прељубниците кои не сакаат да бидат откриени ќе се потрудат да не го променат однесувањето кон партнерот. Ќе останат блиски, ќе покажат љубов и ќе зборуваат за нивната врска.

Многумина од нив често знаат да се „играат“, па ги изненадуваат своите сопруги со подароци. Тогаш често може да се слушне од женскиот пол: „Што си згрешил сега?“, па оваа опција некогаш е помалку, а некогаш поуспешна.

Извор: Попара.мк