Радио Милева
брутално искрена

Душица Јаковљевиќ без влакна на јазикот: „Жената треба да си го задржи достоинството“ (фото)

Душица Јаковљевиќ без влакна на јазикот: „Жената треба да си го задржи достоинството“ (фото)

Водителката на „Задруга“ Душица Јаковљевиќ проговори за машко-женските односи и откри зошто мисли дека денес „Жената на жената и е волк“.

Шестата сезона на „Задруга“ започна пред нешто повеќе од еден месец, кога на имотот во Шимановци се вселија нови и некои стари натпреварувачи. Веќе се случија првите дисквалификации, тепачки, кавги и љубов, а водителката Душица Јаковљевиќ откри по што оваа сезона се разликува од сите останати.

„Сите сезони се различни. Секој си го бара своето место под сонцето, заштитата, рамото за да се надомести отсуството на семејството и пријателите. Во оваа „Задруга“ има потреба секој млад човек да си ја пронајде својата симпатија. Во моментов е во тек на доловување. Она што овој пат е симптоматично е сликата на денешницата, а тоа е девојките кои се борат за наклонетоста на момчињата. Дефинитивно дамите се борат за мажи ,наместо обратно. Каде отидоа нашите витези? Жените сакаат независност, ама мислам дека не треба да бркаат никого. Јас само гледам и ја учам ќерка ми да не го прави тоа. Жените треба да си го чуваат достоинството и кога сакаат некого. Лесно е да се допадне на социјалните мрежи, но љубовта се наоѓа на друго место“, изјави водителката и го објасни трендот дека жените сакаат да бидат „понижувани“ во љубов од страна на  мажот:

“Жените денес плачат за љубов. Сè е моментално. Се заљубуваме во идејата дека врската со некого може да трае. Во тоа слепило не гледаме работи кои не треба да се прекрстат. Малите непочитувања можат да доведат до големи проблеми. И јас понекогаш грешам, но учам од грешките. Сакам да бидам сакана и почитувана во љубовта, некој да се труди околу мене и да биде среќен што сум негова. Не велам тој да ме задржи, бидејќи кога сум со таков маж, другите не постојат. Во оваа ерата на производството, телефоните и малите апарати за домаќинство што ги заменуваме штом ќе се скршат, голема работа е  врската да преживее и  нашата љубов да не биде како кинески чадор. Се трудам да не дозволувам мојата љубов да биде евтина, а ниту туѓата љубов кон мене“ – рече Душица Јаковљевиќ.

Фото:Принтскрин/Немања Николиќ/Јелена Симоновиќ

 

Останати вести од Радио Милева