Љубов и Секс

Дознајте кои се најкритичните години од бракот за секој пар: Ако ги надминете овие бројки, вашата љубов ќе трае вечно

Дознајте кои се најкритичните години од бракот за секој пар: Ако ги надминете овие бројки, вашата љубов ќе трае вечно

Во секој брак или долготрајна романтична врска, постојат критични години во кои паровите често имаат проблеми или дури и ја прекинуваат врската.

Не сите парови разбираат дека за заедничкото живеење е потребен напор од двајцата партнери. Според податоците, 950.000 бракови во Европа (од 2,1 милион) на крајот завршуваат со развод. Студијата на адвокатите Слејтер и Гордон открива која година од бракот е најсреќна, а која најтешка.

Ова се потенцијално најкритичните години на врската, кога може да дојде до раскинување или развод:

3 години

Постои мислење дека љубовта живее само 3 години. Тогаш врската завршува или станува помалку идеална од порано. Во реалноста, по 3 години врска, луѓето се повеќе склони да ги прифатат слабостите на партнерот и затоа се чувствуваат поудобно. Исто така, вообичаено е парот да одлучи да има бебе во третата година заедно. Поради ова, нивната врска станува посилна. Можеби, според тоа, сè уште може да се каже дека третата година од бракот е најсреќна, ако се поклопат желбите на партнерите.

5 години

Првите вистински проблеми можат да започнат во петтата година од семејниот живот. Во овој период децата се уште се мали и бараат многу грижа. Ова е многу тешко да се комбинира со работа, домаќинство и други секојдневни проблеми. По 5 години заедно, паровите почнуваат да размислуваат за развод. Оваа година се верува дека е најтешка.

7 години

Ако парот остане заедно по 5 години брак, тогаш ги чека уште една бариера. Тоа е седмата година од заедничкиот живот, која експертите ја нарекуваат „ѕид“. Дотогаш заедничкото живеење станува рутина. Можни се и финансиски проблеми, грижа за децата и расправии околу поделбата на обврските во домаќинството. Ова е многу комплициран период. Ако сопружниците успеат да го пребродат тоа заедно, тогаш пред нив ќе биде силен и среќен брак.

Извор: Попара.мк