Љубов и Секс

Дознајте ги најголемите тајни на мажите

Дознајте ги најголемите тајни на мажите
  1. Тој гледа порно – можеби и премногу. Според истражување направено од Brigham Young University, 87% од мажите имаат гледано некоја форма на порно во изминатата 2008г. Еден од пет мажи, секојдневно се насладува на порното. Мажите сакаат да гледаат голи женски тела и многу лесно можат да станат зависни од еротските клипчиња и филмови.
    Дали да реагирате? Да гледа порно понекогаш не е никаков проблем, додека тоа не ви пречи во сексуалниот живот. Ако тој започне да одбива секс без причина, тогаш треба да бидете загрижени. Доколку решите да поразговарате со него на таа тема, изберете го правилниот начин да го направите тоа. Не му викајте и не се расправајте, бидете смирени и рационални. Можете да му предложите да гледате еротски филмови заедно. Експертите тврдат дека тоа може да го подобри вашиот сексуален живот.
  2. Дури и да живеете заедно, тој сè уште мастурбира. Околу 20% од мажите не се откажуваат од мастурбирањето, дури и да живеете заедно. Точно 33% од нив го прават тоа 3 пати неделно, најчесто додека се тушираат.
    Дали да реагирате? Зависи од тоа колку оваа негова навика влијае врз вашиот сексуален живот. Мастурбацијата е нормална, но ако тој започне да има проблем да достигне оргазам додека е со вас, тогаш имате проблем. Има мажи, кои имаат 2 пати месечно секс со нивната партнерка, а мастурбираат 20-25 пати месечно. Ако се сомневате дека слична е ситуацијата и со вас, обидете се да му ги привлечете рацете само кон вас. Направете му стриптиз, иницирајте почесто секс или споделете со него некоја ваша фантазија.
  3. Прави споредба меѓу вас и неговата бивша. Најчесто мажите прават споредба за тоа како изгледате, колку добро се сложувате со нивните пријатели и како се претставувате во креветот. Но, тоа и не е толку лошо.
    Дали да реагирате? Најверојатно нема потреба, затоа што ако тој е со вас, значи веќе заклучил дека вие сте најдобрата за него. Но, ако тој често ви прави забелешки од типот „бившата никогаш не правеше така”, тогаш треба да се замислите дали тој продолжил понатаму од претходната врска.