Живот и Стил

Домашен лек за прочистување на дишните патишта кај децата

Домашен лек за прочистување на дишните патишта кај децата

Кога болката на горните дишни патишта ќе се задлабочат, тие водат до нескани реакции, се одразуваат и на долните дишни патишта. Оттаму се развива и отежнато дишење и кашлица.

Освен сируп, ние ви предлагаме едно домашно и средство за прочистување на дишните патишта, кое секоју може да го направи дома.

Кон свежо исцеден сок од зелка додадете шеќер ( по можност кафеав) во сооднос 1:1.

Истиот ефект ќе го добиете и доколку измешате сок од зелка со мед, повторно во сооднос 1:1.

Давајте му на детето од добиениот сируп за кашлица по 1 лажиче 3-4 пати на ден. Ефектот е неверојатен!

Домашно средство за пречистване на дихателните пътища при деца