Радио Милева
тажна вест

Долгогодишниот партнер на Сандра Булок по три години ја изгуби битката со тешката болест

Долгогодишниот партнер на Сандра Булок по три години ја изгуби битката со тешката болест

Познатиот фотограф и долгогодишен партнер на актерката Сандра Булок, Брајан Рендал (57) починал по тригодишна битка со амиотрофична латерална склероза (АЛС).

Оваа тажна вест ја потврди и неговото семејство:

– Со голема тага ве известуваме дека на 5 август Брајан Рандал мирно почина по тригодишна битка со АЛС, па додадоа:

– Брајан реши да ја задржи својата борба со оваа тешка болест за себе, а ние што се грижевме за него дадовме се од себе да го исполниме неговото барање.

Иако неговото семејство беше уништено од болката, во соопштението исто така се додава:

– Неуморно сме им благодарни на лекарите кои пловеа со нас низ тешкиот пат на оваа болест и на медицинските сестри кои станаа наши цимери, честопати жртвувајќи ги своите семејства за да бидат со нашите.

фото:MICHAEL WRIGHT/WENN.COM/ALAMY/RAYMOND HALL/GC IMAGES

Останати вести од Радио Милева