Љубов и Секс

Добриот бакнеж, открива многу за вас и вашиот партнер

Добриот бакнеж, открива многу за вас и вашиот партнер

Врз основа на тоа како некој нè бакнува, но и од каде, можеме да процениме кои се неговите намери. Ви откриваме седум различни видови бакнежи врз основа на кои можете да направите своја проценка.

Бакнеж во образ

Овој бакнеж испраќа сигнал за врска од пријателска до романтична. Ако некој ве бакне во образ на крајот од состанокот, тоа значи дека лицето уживало во вашето друштво. Во случај да сте маж, една жена ќе ви даде сигнал со овој бакнеж со вртење на главата малку настрана. А ако некој ви стави рака на вратот или рамената, со тоа го додава значењето на овој гест.

Бакнеж близу увото

Овој гест се смета за сексуален бидејќи ушите се многу чувствителен дел од телото резервиран за интимни партнери. Пријателите не се бакнуваат така, па ако некој ве бакне таму, знајте дека сте привлечни за него.

Ескимски бакнеж

Во случај да не сте знаеле, допирањето нечиј нос на вашиот се смета за ескимски бакнеж и не е пријателски гест. Тоа покажува сериозна привлечност, поголема од платонска и сексуална. Паровите кои биле во врска долго време често го прават ова за да ја покажат својата љубов, но ако тоа го направи вашиот нов партнер, тоа значи дека тој сака нешто посериозно со вас.

Француски бакнеж

Се смета за најсекси гест резервиран за луѓе кои се привлекуваат едни со други. Ова укажува на интимност и сензуална блискост. Вака водите љубов со некој со кого сакате да имате нешто посериозно, било емоционално или физички. Не брзајте со ваквиот бакнеж, туку следете го ритамот на вашиот партнер и сигналите што тој ви ги испраќа.

Бакнеж во чело

Ваквиот бакнеж може да го добиете од вашиот пријател кога сте под стрес и се обидува да ве утеши. Но, ако вака ве бакне личност која ве сакала порано на поинтимен начин, тоа значи дека вашата врска се развива во нешто подлабоко. Ваквиот бакнеж значи дека личноста е заштитнички настроена кон вас и се грижи за вас.

Изненаден бакнеж

Ако некој одеднаш ве бакне, тоа значи дека се чувствува пријатно со вас. Вие не го правите тоа со некој што не сте близок. Спонтан бакнеж значи многу внимание и дека сте неодоливо привлечни за таа личност – но не мора секогаш да завршува во врска.

Нежен и долг бакнеж

Сосема спротивно на францускиот бакнеж, овој бакнеж сигнализира слатки и нежни чувства. Ако вашиот партнер ве бакнува вака, тоа значи дека сака да ви посвети време и да направи да се чувствувате сакани и посакувани. Ова го правите само со некој за кого долго време размислувате и со кого сакате да уживате, не брзајќи.

Извор:Курир.мк