Радио Милева

Добар или лош знак? По црковната церемонија се случи нешто што можеби ќе ја загрижи Пријовиќ!

Добар или лош знак? По црковната церемонија се случи нешто што можеби ќе ја загрижи Пријовиќ!
26, December, 2017, Belgrade - Recording a television show Grand Specijal. Aleksandra Prijovic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 26, decembar, 2017, Beograd - Snimanje televizijske emisije Grand Specijal. Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Александра Пријовиќ и Филиш Живојиновиќ денес го кажаа судбоносното „да“ во цркавата СВ.„Василиј Острошки“.

Популарниот пар денес во 13ч пристигна во црквата, каде што се заколнаа на венчна љубов, а сите коментираа дека невестата изгледа прекрасно.

Според спрките обичаи четврток е добар ден за свадба бидејќи ќе донесе среќа и успех во бракот, но исто така се смета дека четврток е добар ден за создавање на нови професионални проекти.

Меѓутоа, по свадбата во црквата почна да врне силен дожд. Според некои верувања дождот на свадбата значи убаво и дека младите ќе имаат убав брак

Додека според други верувања, тоа значи дека младата ќе биде несреќна во бракот и многу ќе плаче. Дали Пријвоиќ е суеверна не знаеме, но по фотографиите може да заклучиме дека блеска и цело време е насмеана.

фото: Зоран Јевтиќ

Останати вести од Радио Милева