Промотер
Стиховна цензура

„Дно дна“ – ова е песната на Ѓорѓе Балашевиќ која заради текстот му ја забранија во Србија (ВИДЕО)

„Дно дна“ – ова е песната на Ѓорѓе Балашевиќ која заради текстот му ја забранија во Србија (ВИДЕО)

„Панонскиот морнар“, легендарниот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ објави нова песна. Овојпат таа не е љубовна. Има политичка, човечка, општоцивилизацика универзална… порака во себе. Но, некои во неа видоа повеќе од музика и поезија. Видоа неподобна политичка закана, па дел од  радио станиците во Србија  му ја забранија за емитување симнувајќи ја од својата програма.

Кантавторот од Нови Сад во новата песна „Дно дна” проговорил за состојбата во политиката и во општеството воопшто во Србија, а изгледа дека во неа се пронашле многумина од политичката елита, па или тие дале налог или автоцензурата во главите на уредниците проработила, па  ја забраниле песната на Балашевиќ за емитување на радијата. Колку за да ја потврдат тезата од неговите стихови дека с(м)е… „Дно дна“!

Еве ги стиховите и забранетата песна на „Панонскиот морнар“:

Останати вести од Промотер